Насловна Најновије Више од 80% Руса сматра да Путин има јасан план развоја земље

Више од 80% Руса сматра да Путин има јасан план развоја земље

136
0

Више од 80 одсто Руса који су пратили годишње обраћање руског предсједника Владимира Путина, Савезној скупштини о стању нације, сматра да актуелни предсједник има јасан план развоја земље за неколико година унапријед и да је способан да га спроведе, резултати су истраживања јавног мњења.

Анкету је спровео Руски центар за истраживање јавног мњења /ВЦИОМ/ међу 1.600 одраслих Руса 1. марта.

– Међу онима који су пратили обраћање, 85 одсто је рекло да Путин има јасан план дјеловања и стратегију развоја земље за неколико година унапријед. Сваки десети испитаник /10 одсто/ сматра да нема стратегије или плана – наводи агенција.

Већина анкетираних, њих 86 одсто, сматра да предсједник може у потпуности или дјелимично да спроведе овај план, а сваки други је био потпуно сигуран у то.

Обраћање о стању нације у Савезној скупштини одржано је 29. фебруара и трајало је више од два часа.

Од оних који су га пратили, 86 одсо рекло је да је обраћање оставило позитиван утисак при чему је сваки други испитаник изразио потпуну сигурност. Сваком другом испитанику који је слушао обраћање допале су се све идеје и приједлози које је изнио руски лидер.

Руси су посебно одобравали теме као што су подршка младим породицама /21 одсто/, инфраструктура и нови станови и путеви /13 одсто/ и национални пројекти „Породица“, „Дуг и активан живот“ и „Људски ресурси“, између осталих /12 одсто/.

Углавном, испитаници су имали позитиван став према обраћању руског предсједника.

Према резултатима истраживања, њихове емоције су укључивале „повјерење /36 одсто/, наду /35 одсто/, осјећај сигурности /33 одсто/, поштовање /32 одсто/ и понос /29 одсто/, пренио је ТАСС.

 
 
 
ИЗВОРсрна, Фото: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Претходни текстОбиљежена 31 година од формирања Другог одреда Специјалне бригаде полиције
Сљедећи текстУ Казању свечана церемонија затварања “Игара будућности“