Насловна Uncategorized Више људи погинуло, на десетине повријеђено у ударима олује Киран у Европи

Више људи погинуло, на десетине повријеђено у ударима олује Киран у Европи

209
0

У олуји Киран, која је погодила западну и централну Европу погинуло је више људи, више милиона домаћинстава остало је без струје и причињена је велика материјална штета.

На сјеверу Француске возач камиона је погинуо након што је олуја оборила стабло дрвета које је пало на његову кабину, а најмање 16 људи је у Франуској повријеђено у невремену.

Дијелови Бретање и Нормандије су под црвеном узбуном због јаких вјетрова, а остатак сјеверозапада наранџастим, саопштили су званичници, док Ројтерс преноси да је више од милион домова остало без струје.

У Генту у Белгији једна особа је погинула када је на њу пало стабло које је оборио олујни вјетар, а исто се десило и на југу Холандије, гдје је на једну особу такође пало дрво.

Локалне власти у Белгији упозориле су становнике да се не приближавају зеленим површинама због страха од пада дрвећа.

На другим мјестима у Европи најмање пет особа изгубило је живот усљед невремена.

Холандска авио-компанија КЛМ укинула је све летове који полазе и стижу у Холандију од раног поподнева до краја дана, наводећи као разлог велике брзине ветра и снажне ударе који се очекују у тој земљи.

У Шпанији, гдје је олуја погодила већи дио земље јаким кишама и олујним ветром, хитне службе у Мадриду саопштиле су да је једна жена погинула након што је дрво пало на њу и да су још три особе лакше повријеђене у инциденту у улици у центру града. Паркови у главном граду и другим градовима Шпаније су затворени, а неколико возова и летова је отказано.

За обалу Сјеверног мора у Њемачкој издато је упозорење о олујама, а за дио обале Балтичког мора упозорење на јаке вјетрове.

На хиљаде људи такође је остало без струје у Британији, гдје је снажан вјетар односио кровове са зграда и рушио дрвеће.

На стотине школа је затворено у приобалним насељима на југозападу те земље.

 
ИЗВОРтанјуг
Претходни текстИздато упозорење на јак вјетар и невријеме
Сљедећи текстОсумњиченом за убиство инспектора у Бијељини још два мјесеца притвора