Насловна Најновије Вишковић: Нова инвестиција на простору Републике Српске

Вишковић: Нова инвестиција на простору Републике Српске

218
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић потписао је у Лакташима меморандум о разумијевању са представницима чешке компаније „Еко-инвестмент“.

– Ово је нова инвестиција на простору Републике Српске. Компанија у овом моменту има преко двије милијарде КМ промета. Оно што је посебно занимљиво за компанију Целекс, имају преко 328 радника који данас раде и број запослених ће се повећавати – истакао је Вишковић. 

Премијер Српске истиче да ће Целекс постати лидер прозиводње папира на простору Западног Балкана.

– Република Српска ће имати више бенефита. Имамо стране инвестиције и овиом демантујемо све који говоре да Српска остаје без улагања. Влада Српске ће компанији Целекс и Еко групацији бити партнер и прије званичног потписивања реализовали смо 50 одсто из меморандума – додао је Вишковић.

Меморандум је потписан у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је истакао да је извоз важан сегмент Републике Српске.

– Компанија је доживјела хаварију након пожара. Наравно да смо одлучилиу помоћи, јер је важно да одржимо радна мјеста, а да се појача производња. У току је рјашавање имовинских питања, како би се изградили додатни објекти, гдје би се поставиле нове машине. Компанија Целекс увијек је била социјално одговорна према радницима, а ово што се сада десило подразумијева помоћ институција Српске – нагласио је Додик.

Потписивање је уприличено у Хотелу „Сан“ у Лакташима.

ИЗВОРртрс
Претходни текстИ у недјељу сунчано и пријатно топло
Сљедећи текстОдржан 15. јубиларни слет планинара на Требевићу (ВИДЕО)