Насловна Вијести Република Српска Вишковић се састао са Караџићем

Вишковић се састао са Караџићем

183
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас са начелником Гораном Караџићем и руководством општине Чајниче.

Вишковић је претходно посјетио цркву Успења Пресвете Богородице и Дом здравља Чајниче.

Вишковић је овом приликом подсјетио да је Влада Српске из средстава Владе Србије прошле године за чајнички Дом здравља обезбиједила санитетско возило.

– Издвојили смо и око 126.000 КМ за помоћ у вријеме пандемије вируса корона и санирања посљедица пандемије, што је директор са својим сарадницима употријебио како би се исплатили одређени добављачи да не би било угрожено пружање здравствених услуга, али и за повећање стандарда запослених у Дому здравља и ситније адаптације – навео је Вишковић.

Он је рекао да је потребно обезбиједити теренско санитетско возило ради лакшег пружања здравствене заштите у теже доступним дијеловима општине, посебно старијем становништву.

Вишковић је навео да ће данас мјесном комуналном предузећу уручити специјализовано комунално возило вриједно 350.000 КМ, које је купљено када је Влада Српске одлучила да са 30 милиона КМ помогне локалне заједнице, што је касније и повећано.

– Влада путем својих институција помаже обнову Храма Успења Пресвете Богородице у Чајничу – додао је Вишковић и објаснио да помоћ највећим дијелом иде посредством „Електропривреде“ која на основу одлуке Владе из своје добити значајна средства издваја за обнову чајничке светиње.

Директор Дома здравља у Чајничу Владимир Арсеновић изразио је захвалност Влади и премијеру Српске за помоћ овој здравственој установи.

Предсједник Владе Српске ће се данас састати са начелником општине Рудо Драгољубом Богдановићем и руководством ове општине.

Вишковић ће обићи и фирму привредника Драгана Тркуље у општини Рудо.

Премијер Српске састаће се данас и са начелником општине Вишеград Младеном Ђуровићем.

Вишковић ће разговарати и са начелником општине Рогатица Милорадом Јагодићем.

ИЗВОРrtrs
Претходни текстДаница Црногорчевић на манифестације „16. Дани Душка Трифуновића“
Сљедећи текстРудо: Вишковић се састао са Богдановићем