Насловна Најновије Вишковић: Српски народ – предводник антифашизма на овим просторима

Вишковић: Српски народ – предводник антифашизма на овим просторима

168
0

Премијер Републике Српске Радован Вишковић, честитао је грађанима Српске 9. мај – Дан побједе над фашизмом и поручио да је српски народ као предводник антифашистичког покрета на овим просторима, током Другог свјетског рата, поднио највећу жртву у својој историји, приносећи на олтар слободе најбоље синове и кћери.

„Њихову жртву, као ни страдање више стотина хиљада недужних цивила, никада не смијемо заборавити. У име недужних, који су убијани само зато што су се Богу молили на други начин у односу на њихове крвнике, немамо право на заборав“, навео је Вишковић у честитки.

Он је нагласио да генерације које тек стасавају, морају бити свјесне размјера страдања српског народа током Другог свјетског рата, те, надасве, поносне на слободарски подвиг предака који су дали огроман допринос да фашизам буде поражен, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

„Поносни на славне претке, обиљежавамо Дан побједе, у спомен на дан када је, прије 78 година, захваљујући и великој жртви нашег народа, сломљена фашистичка сила. Дан побједе је један од најважнијих датума у нашој историји, јер је означио крај нашег, огромног страдања и слом фашистичког настојања да нас избрише са лица земље“, наводи се у честитки предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

ИЗВОРсрна, фото Влада Републике Српске
Претходни текстДан побједе над фашизмом и Дан Европе
Сљедећи текстПочињу мечеви главног ИТФ турнира у Добоју