Насловна Најновије Влада да прогласи дане жалости због трагедија у Србији

Влада да прогласи дане жалости због трагедија у Србији

137
0

Демократска Црна Гора предложила је Влади да у Црној Гори прогласи дане жалости због трагедија које су догодиле у Србији у којима је страдало 17 људи.

– Ово је вријеме за јединство, за солидарност и за бригу о нашим пријатељима и комшијама. Нека наши народи буду уједињени у овим тешким тренуцима како би пребродили ове стравичне догађаје. Саучешће предсједнику Србије, породицама и пријатељима преминулих – рекао је предсједник Демократа Алекса Бечић.

Он је навео да сада, више него икада, морају показати бригу и пажњу према браћи и сестрама, пријатељима, према њиховим болу и тузи.

– Дубоко смо потресени трагедијама које су задесиле Србију. Губитак живота и међу њима најмлађих оставио је трајну рану у срцима свих нас у Црној Гори – навео је Бечић.

У Србији су се у протекла два дана догодиле двије масовне пуцњаве у којима је убијено 17 људи, а више их је рањено, од којих се некима љекари боре за живот.

Код Младеновца је ноћас у пуцњави убијено осам људи, а 14 је рањено. Послије вишечасовне опсежне потраге ухапшен је осумњичени У.Б. /21/.

У пуцњави у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Београду у сриједу, 3. маја, убијено је осморо ђака и радник обезбјеђења, а шесторо дјеце и наставница су рањени. Полиција је ухапсила ученика те школе К.К. који је починио овај злочин.

ИЗВОРсрна
Претходни текстАпел грађанима да дају крв, посебан позив за грађане Смедерева
Сљедећи текстПредсједник Србије изнио нове мјере; 1.200 полицајаца чуваће школе