Насловна Најновије Предсједник Србије изнио нове мјере; 1.200 полицајаца чуваће школе

Предсједник Србије изнио нове мјере; 1.200 полицајаца чуваће школе

134
0

Предсједника Србије Александар Вучић рекао је да ће држава донијети нове мјере, а као прву је педложио да се у наредних шест мјесеци прими 1.200 нових полицајаца.

– Неколико је нових мјера. До сада је полиција имала обавезу да пред почетак наставе и послије краја, обиђу школу и онда је напусте. Ми ћемо у наредних шест мјесеци примити нових 1.200 полицајаца, и пребацићемо њих хиљаду да проводе вријеме у школи – рекао је предсједник Србије.

Вучић каже да ће се тиме подићи сигурност, а и да ће се за 80 одсто смањити вршњачко насиље у школама.

Вучић је изјавио да ће Влада данас донијети закључак да се без процедура налаже МУП-у да припреми допуне и измјене закона о оружју којим би се пооштрили услове за ношење кратког и ватреног оружја.

– За оне који не испуњавају обавезан откуп оружја. Сви људи који имају оружје, не причам о ловачком оружју, проћи ће ревизију. За нелегално држање оружја казне ћемо готово удвостручити. Извршићемо потпуно разоружање Србије – наводи Вучић.

Такође, ни то, додаје, неће бити довољно, за то мало оружја што буде било и код ловаца, али и код свих других биће предвиђене шестомесече и једногодишње провјере лица.

– Када надлежне службе кажу у року од 48 сати обавезан тест на психоактивне супстанце. Налаже се МУП-у пооштравање услова за посједовање ловачког оружја. Што мање цијеви буде било биће мање опасности за наше грађане – истиче Вучић.

МУП, додаје, да обезбиједи све мјере за мораторијум за ношење било каквог оружја у наредне две године.

– Налаже се МУП-у да предузме све мјере из надлежности да они који посједују нелегално оружје, да га предају. Ако га не предају наћи ћемо га, а посљедице ће бити страшне – каже Вучић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВлада да прогласи дане жалости због трагедија у Србији
Сљедећи текстЈуговић: Пале уз братски Младеновац