Насловна Магазин Култура Власеница се спрема за Тројички вашар

Власеница се спрема за Тројички вашар

186
0

Припреме за традиционални власенички Тројички вашар увелико су у току. С обзиром на то да се, као и увијек, очекује велики број продаваца, мјеста за штандове су одређена, а расписан је и јавни позив за заузимање јавних површина.

„Начелник општине је, у складу са одлукама о комуналном реду и комуналним таксама, расписао јавни позив  за заузимање јавних површина, који је објављен посљедњег мајског, а на снагу ступио првог јунског дана.  Први продавци нам се већ јављају. Што се тиче самог јавног позива, пријаве се могу поднијети све до 10. јуна,  до 15 часова.  Уз захтјев за заузимање јавне површине потребно је приложити фото-копију личне карте и фото-копију уплатнице као доказ о уплати таксе“, информисао нас је  Божидар Куртума, шеф Одсјека за инспекцијске послове и послове комуналне полиције у Општинској управи општине Власеница.

Он је истакао да проблем у организацији  могу правити возила паркирана у ужем градском језгру.

„Искористићу прилику да позовем све грађане општине Власеница да у дане вашара, 11. и 12. јуна,  своја возила која се налазе у централним градским улицама помјере, како би се могли сви штандови поставити на вријеме и како би вашар без проблема протекао.“

Куртума напомиње да ће  у дане вашара доћи  до одређених измјена у режиму саобраћаја.

„С обзиром на то да се тих дана у граду очеккује велика гужва,  одређене улице које су сада једносмјерне ће посебном одлуком у дане вашара бити  одређене као двосмјерне, како би се омогућио бржи промет, односно кретање возила и самих пјешака“, закључио је шеф Одсјека за инспекцијске послове и послове комуналне полиције у Општинској управи општине Власеница.

Према сачуваним подацима, први вашар у Власеници  одржан је давне 1903. године, а осим прољетњег, Тројичког, одржава се и јесењи, Михољски.

ИЗВОРИнфо портал Власеница 24
Претходни текстНесметано одвијање саобраћаја
Сљедећи текстСнежан Обрадовић ниже успјехе