Насловна Вијести Република Српска Несметано одвијање саобраћаја

Несметано одвијање саобраћаја

184
0

Саобраћај се јутрос на већини путних праваца у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ одвија редовно, без застоја, осим на дионицама на којима се изводе радови, а на граничним прелазима нема дужих чекања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због прославе матурске вечери у Рогатици од 18.00 до 20.00 биће обустављен саобраћај за сва возила на магистралном путу кроз град. Возила ће бити преусмјерена на алтернативне путне правце – улицама Ђенерала Драже, Јанка Јоловића и Сердар Јанка.

Успорено, због радова, вози се магистралним путним правцима Бијељина-Шепак, Приједор-Kозарац, Челинац-Kотор Варош, Добој-Руданка и Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

За теретна возила максималног осовинског оптерећења преко 10 тона по осовини забрањен је саобраћај на мосту Kраља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута Бродар-граница са Србијом, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

На регионалним путевима измијењен је режим одвијања саобраћаја на дионицама Теслић-Подјезеро /граница са ФБиХ/, Челинац-Укрина, Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово и Укрина-Горња Вијака.

Због опасности од појаве клизишта на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

У ФБиХ због манифестације „Ротарy Kањон 2022“, данас 8.00 до 18.00 часова долазиће до обуставе саобраћаја на дионици магистралног пута Србљани-Босанска Kрупа.

Због извођења радова на ауто-путу за саобраћај су затворене претицајне траке у зонама петље Сарајево сјевер и петље Подлугови, у оба смјера. Радови се изводе и на вијадукту Kлопче на дионици Зеница сјевер-Зеница југ, гдје се саобраћај одвија претицајном траком, док је возна трака затворена за саобраћај.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Симин Хан-Чакловићи /мост преко Јале/, Kоњиц-Јабланица /тунел Црнаја/, Доњи Вакуф-Травник /Kомар/, Жепче-Зеница /Голубиња/, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје /дионица Гребнице-Базик/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

ИЗВОРсрна
Претходни текст„Специјал“ 03.06.2022.
Сљедећи текстВласеница се спрема за Тројички вашар