Насловна Најновије ,,Војводина“ први пут освојила титулу пријатељства

,,Војводина“ први пут освојила титулу пријатељства

180
0

Новосадска „Војводина“ први пут се окитила титулом пријатељства, савладавши у финалу 17. „Фудбал френдса“ у Фочи прошлогодишњег побједника бањалучки „Борац“ резултатом 4:2.

У једном од најбољих финала у историји овог турнира, Бањалучани су у два наврата имали предност, 1:0 и 2:1, али су момци из „Српске Атине“ стрпљивом игром два пута долазили до изједначења, а у самој завршници и до преокрета, па су у свом другом финалу „Фудбал френдса“ заслужено подигли престижни трофеј.

Што нису успјеле претходне генерације клуба из Новог Сада, за које су играли и данас познати фудбалери Сергеј Милинковић Савић и Мијат Гаћиновић, успјела је овогодишња селекција кадета предвођена капитеном Лазаром Павловићем и одличним Ђорђем Петровићем, који је изабран за најбољег играча турнира.

„Велика је част мени и саиграчима да освојимо овај трофеј први пут у историји клуба. За 17 година постојања `Фудбал френдса`, ми смо прва генерација `Војводине` која је то успела да оствари и то је за нас велика ствар“, рекао је Петровић.

Капитен „Борца“ Павле Ђајић рекао је да су добро играли од почетка турнира, а да им је у завршници финалног меча попустила концентрација.

Тренер „Војводине“ Марко Јовић истакао је да је било много лијепо играти у Фочи уз дивну публику.

„Наши момци су заиста заслужили све ово, и овације и пехар, да буду прва генерација `Војводине` у историји турнира која га је освојила, тако да само лепе успомене носимо из Фоче. Надамо се да међу њима оних који ће у краћој будућности заиграти за први тим“, рекао је Јовић.

За најбољег голмана 17. „Фудбал френдса“ проглашен је „Борчев“ Марко Бојанић, а признање за фер-плеј добила је екипа „Академија Пандев“.

Уз „Војводину“, одличан утисак оставио је и сарајевски „Жељезничар“, који је освојио треће мјесто савладавши „Ријеку“ са 2:1.

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић рекао је да је ово био још један фудбалски спектакл.

„Била је ово још једна лијепа промоција нашег града, спорта, фер-плеја и свега онога што `Фудбал френдс` носи већ 17 година. Сљедеће године, када славимо пунољетсво, још више ћемо се потрудити“, рекао је Вукадиновић, захваливши се свима који су учествовали у организацији, а посебно предсједнику Асоцијације „Фудбал френдса“ Зорану Аврамовићу.

Аврамовић је рекао да је овогодишњи турнир протекао у изједначеној игри.

„Одавно није била тако изједначена игра, а примијетио сам да је клубовима веома стало да имају добар резултат. Колико год причали да је важан осјећај дружења, очигледно не можемо потцијенити да је фудбал више од игре, да је свима стало да што боље одиграју“, рекао је Аврамовић.

Он је за наредну годину најавио да ће уз помоћ великих и важних институција настојати да обезбиједе што атрактивније учеснике.

„Надам се да ћемо успјети наметнути причу о важности фудбалске академије, колико је важно препознати да су млади играчи најважнија ставка у цијелом ланцу фудбала. Ово што радимо у малој Фочи, даје ми за право да вјерујем да је Фоча у неким стварима пионир и надам се да ћемо да проширимо ту поруку да је фудбал драматично више од игре“, рекао је Аврамовић.

Освајањем пехара у Фочи „Војводина“ се придружила шампионима фудбалског пријатељства – троструком освајачу „Ријеци“, „Црвеној звезди“, „Њукаслу“ и „Будућности“, који имају по двије титуле, те „Вардару“, „Гроцлину“, „Динаму“, „Свонсију“, „Олимпији“, „Марибору“ и „Борцу“, који су по једном освајали „Фудбал френдс“.

Коначан поредак 17. „Фудбал френдса“: прво мјесто „Војводина“, друго „Борац“, треће „Жељезничар“, четврто „Ријека“, пето „Црвена звезда“, шесто „Сутјеска“ из Фоче, седмо „Сутјеска“ из Никшића, осмо „Академија Пандев“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБјелица: Овогодишњи ,,Илиндан спорт фест“ оправдао очекивања
Сљедећи текстОбавјештење о суфинансирању набавке школског прибора