Насловна Вијести Република Српска “Војводина“ узвраћа гостопримство кадетима “Сутјеске“

“Војводина“ узвраћа гостопримство кадетима “Сутјеске“

277
0

Новосадски Фудбалски клуб „Војводина“, одушевљен гостопримством Фочака на 16. „Фудбал френдсу“, позвао је кадетску екипу фочанске „Сутјеске“ да буде њихов гост од 7. до 9. августа.

Пријатељства зачета на обалама Дрине и Ћехотине између младих фудбалера и представника два клуба наставиће се у Новом Саду.

На позив шефа Омладинске школе „Војводине“ Душка Грујића, кадетска селекција „Сутјеске“, дјечаци рођени 2006. и 2007. године, на пут креће у недјељу, 7. августа, у 12.00 часова, потврдио је Срни Раденко Васиљевић из ФK „Сутјеска“.

Kрајње одредиште је Фудбалски центар „Вујадин Бошков“ у Ветернику, предграђу Новог Сада, гдје ће Фочаци бити смјештени и гдје ће одиграти двије утакмице.

Први меч, и то са „Војводином“, је у понедјељак, 8. августа, у пријеподневним часовима, након чега слиједи обилазак града и посјета стадиону „Kарађорђе“.

У уторак, 9. августа, младе наде из Фоче одиграће и другу пријатељску утакмицу, а противник ће им бити вршњаци из неког од новосадских клубова.

У Фудбалском клубу „Сутјеска“ истичу да их је позив много обрадовао и да ће ова посјета бити од огромног значаја за напредак њихових младих играча.

Извјесно је већ сада да ово неће бити једино гостовање Фочака „пријатељима лопте“ овог љета, јер су позиви стигли и од „Црвене звезде“ и „Ријеке“, а остало је само да се договоре термини.

Из Фудбалског клуба „Сутјеска“ још једна лијепа вијест – Фудбалски савез Републике Српске изабрао је осам општина у Српској, у којима ће се градити терени са вјештачком травом, а међу њима је и општина Фоча.

Нову подлогу добиће помоћни терен у Доњем Пољу, а на ову одлуку сигурно је утицала и одлична организација 16. „Фудбал френдса“, са којег су позитивне утиске однијели и представници Фудбалског савеза Српске, као и Европске куће фудбала.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска цијени труд најбољих ученика и жели да их награди
Сљедећи текстКрањ: Авион принудно слетио на ауто-пут