Насловна Најновије Вучевић саопштио кога ће предложити за министре у новој Влади Србије (ВИДЕО)

Вучевић саопштио кога ће предложити за министре у новој Влади Србије (ВИДЕО)

36
0

Мандатар за избор Владе Србије Милош Вучевић рекао је данас да ће данас поднијети захтјев предсједници Скупштине Србије Ани Брнабић за заказивање сједнице на којој ће представити експозе, план рада и приједлог за састав Владе Србије.

– За чланове Владе ћу сутра предложити Скупштини Србије сљедеће особе: Синиша Мали, први потпредсједник Владе и министар финансија, Ивица Дачић, потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова, Ирена Вујовић, потпредсједник Владе и министар заштите животне средине и водопривреде, Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Дубравка Ђедовић-Хандановић, министар рударства и енергетике, Томислав Момировић, министар унутрашње и спољне трговине – рекао је Вучевић.

Навео је да ће Маја Поповић бити министар правде, Јелена Жарић-Kовачевић, министар државне управе и локалне самоуправе, Томислав Жегманов, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Братислав Гашић, министар одбране, Марко Ђурић, министар спољних послова, Тања Мишчевић, министар за европске интеграције, Славица Ђукић-Дејановић, министар просвјете.

– Златибор Лончар биће министар здравља, Немања Старовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милица Ђуђевић-Станковић, министар за бригу о породици и демографији, Зоран Гајић, министар спорта, Никола Селаковић, министар културе, Миланко Kораћ, министар за бригу о селу, Јелена Беговић, министар науке, технолошког развоја и иновација, Хуснија Мемић, министар туризма и омладине, Дејан Ристић, министар информисања и телекомуникација, Дарко Глишић, министар за јавна улагања, Новица Тончев, Ђорђе Милићевић, Усаме Зукурлић, Ненад Поповић и Татјана Мацура, министри без портфеља – рекао је Вучевић на конференцији за новинаре.

Вучевић је додао да је међу приједлозима осам нових имена, а да су чак 10 чланова нове владе жене.

– У суштини имамо једну трећину министара које нису били у саставу кабинета Брнабић. Што се тиче нестраначких личности, предложили смо четири личности које нису припадници или чланови једне политичке странке – рекао је Вучевић.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПоднесен приједлог за одређивање притвора лицу ухапшеном у акцији „Коде“
Сљедећи текстУсвојена Одлука о укључивању Дома здравља „Стана Томић“ Пале у трезорски систем пословања