Насловна Најновије Вучић веома забринут због Српске, странци одлучили да иду жестоко

Вучић веома забринут због Српске, странци одлучили да иду жестоко

390
0

Предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је да је веома забринут због оног што се дешава у Републици Српској и да се плаши да су странци донијели одлуку да „иду веома жестоко“.

„Мислим да је тамо у току велика и тешка криза и нећу се даље о томе изјашњавати“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије је рекао да разговара са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком о свему, али и са, како каже, осталим факторима и људима којима вјерује у Српској и за које зна да умију да процјене.

„Очекујем да чујем шта ће данас рећи председник Додик, ја ћу уживо да пратим његово обраћање“, рекао је Вучић за ТВ „Прва“.

Одговарајући на питање шта ће бити Додикова порука, Вучић је рекао да то може само да процијени и додао да се и јуче чуо са предсједником Репубике Српске.

„Могу да проценим шта ће да каже, али нисам сигуран. Јуче сам се чуо са њим, јер ми се јавио када се враћао из Братунца. Плашим се да су странци донели одлуку да иду веома жестоко, видећемо“, рекао је Вучић.

Предсједник Србије је истакао да није случајан ни текст њемачког новинара Михаила Мартинса, у коме, између осталог, спочитава Додику и њему да граде „српски свијет“.

Вучић је рекао да се у Србији, због Србима својственог конформизма, мање прича о Косову и Метохији, а недовољно о Републици Српској као да Срба тамо и нема.

„Али и да нема ни једног Србина у Републици Српској, они у Сарајеву би више говорили о ситуацији у комшилуку, јер они говоре о свему што се код нас збива и то на један врло вулгаран начин“, поручио је Вучић.

ИЗВОРсрна, фото Семберија инфо
Претходни текстДодик: “Спреман сам на жртву у заштити Српске“
Сљедећи текстДодик: “Шмит дио подвале српском народу, с’ циљем да нестане Република Српска“(ВИДЕО)