Насловна Најновије Вучић: Добио бих Нобелову награду да сам увео санкције Москви

Вучић: Добио бих Нобелову награду да сам увео санкције Москви

100
0

Предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је да ће позиција Србије у наредном периоду бити још тежа због геополитичке ситуације, али да ће држава учинити све да сачува мир, безбједност и наставити да економски јача.

„Да смо увели санкције Русији никакво питање ни око чега се не би постављао“, рекао је Вучић и додао да они који то траже знају да то није могуће, упркос томе што Србији много тога није наклоњено.

Вучић је истакао да би био „шампион демократије и добитник бројних награда, укључујући и Нобелову, да је увео санкције Русији.

Предсједник Србије је рекао да се нада да ће Београд наћи најбоље рјешење да Срби на Косову и Метохији не буду гладни и да остану да живе на Космету након одлуке Приштине да укине динар.

Он је навео да не зна какво ће бити то рјешење и да ће га, кад буде знао, предочити јавности.

Вучић је као посебно важно рекао да Србија, и поред сталних пријетњи санкцијама због непризнавања Косова, због односа према Москви нема ниједну уведену санкцију и наставиће да испуњава своје економске планове.

„Морамо да привучемо што више страних инвеститора, да јачамо домаћу производњу. Морамо да будемо апсолутно фокусирани на то. Неће то да падне са неба“, рекао је Вучић.

Прдсједник Србије је истакао да је на безбједносној конференцији у Минхену примјетио навијачки приступ.

„Све је мање аргумената, све више пребројавања, сабирања, како да се победи непријатељ, а не стварних анализа онога што се у свету догађа или дугорочнијег погледа у будућност“, рекао је Вучић за телевизију „Прва“.

ИЗВОРсрна, фото instagram.com/buducnostsrbijeav
Претходни текстПутин: Москва спремна за дијалог, ако запад жели мирно рјешење
Сљедећи текстДан жалости сутра у Стоцу, због погибије двојице младића