Насловна Најновије Вучић: Инсистирање на резолуцији о Сребреници само због правних посљедица

Вучић: Инсистирање на резолуцији о Сребреници само због правних посљедица

86
0

Предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је данас, да појединци инсистирају на доношењу нове резолуције о Сребреници само због правно-политичких посљедица тог документа, а не признања да се тамо догодио страшан злочин и приказивања жаљења и људскости.

Вучић је поручио министру иностраних послова у Савјету министара Елмедину Конаковићу, који му је сугерисао да подржи доношење резолуције о Сребреници у УН, „ако мисли добро Србији и тако искаже људскост“, да је он то већ одавно учинио и да је због тога био линчован.

„Неће бити да је до људскости. Биће да ви на томе инсистирате због правних и политичких консеквенци. Није питање тог признавања да се догодио страшан злочин, није то питање показивање жаљења, људскости или било чега другог – већ онога што после тога треба да следи“, рекао је Вучић новинарима након што је са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком обишао јединице Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на Аеродрому Батајница.

Komemoracija u Potočarima: Obeležavaju se 22. godine od ratnog zločina u  Srebrenici

Он је нагласио да њему није проблем ни да покаже људскост, ни да се поклони жртвама бошњачког народа.

„То сам учинио, није ми проблем да искажем саучешће свим породицама трагично убијених Бошњака. Њима је то страшан проблем, јер никада то нису урадили на стратишту српског народа, било на територији Републике Српске, Федерације БиХ или Србије, јер ваљда Срби нису нигде убијани“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да воли бошњачки народ, али да годинама слуша њихове лажи да је пуцао снајпером и убијао људе у Сарајеву.

Šešelj se oglasio Vučićevim tvrdnjama da u ratu iznad Sarajeva nije nosio  pušku već kišobran

„Џабе је да ви будалама говорите какви су лажови. Лагаће док је света и века, али хоћу да кажем – када неко покаже људскост онда га дочекате тако што га линчујете. Неће бити да је до људскости“, поручио је Вучић.

Говорећи о најави премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија, да ће поднијети тужбу против Србије за наводни геноцид, Вучић је рекао да то може учинити неко други у његово име јер Косово нема никакав легитимитет, али да је то претешко политичко питање.

Он је оцијенио да је Куртијева пријетња посљедица оног што су урадили Савјет Европе и извјестилац за Косово Дора Бакојани.

„Управо сада прети због Савета Европе и онога што су му западне земље омогућиле да уђе у Савет Европе. Он ће користити институције Савета Европе да преко њих подиже тужбене захтеве против Србије и то је део плана за притисак и нападе на српски народ и Србију о коме сам говорио. То су ствари које смо знали, показали народу“, рекао је Вучић.

Вучић је током обиласка јединица РВ и ПВО у Батајници рекао и да би други пут требало срушити све непознате и ненајављене летјелице које се нађу у ваздушном простору Србије као што је јуче био случај.

ИЗВОРсрна, фото принтскрин
Претходни текстСистем “Амбер алерт“ ускоро у Републици Српској
Сљедећи текстУ тучи на биралишту једна особа погинула, 11 повријеђено