Насловна Најновије Вучић: Наоружавање Приштине је рушење међународног поретка и резолуције 1244

Вучић: Наоружавање Приштине је рушење међународног поретка и резолуције 1244

126
0
 
Председник Србије Александар Вучић обилази Дежурни оперативни центар Војно-безбједносне агенције. Рушење међународног поретка наоружавањем Приштине има за циљ да се супротно Резолуцији 1244 и повеље УН не само у потпуности са КиМ уклони траг постојања Републике Србије, већ и српског народа, истиче Вучић.
 

Александар Вучић је, током обиласка Дежурног оперативног центра ВБА, рекао да “не смијемо да се правимо слијепи поводом онога што се дешава око нас, а све супротно међународно правним нормама”.

– Кршећи Резолуцију 1244 угрожавају регионалу безбједност и стабилност, снаге тзв. КБС не би смјеле да постоје, а имају 223 оклопних возила – рекао је Вучић.

Вучић је нагласио да Резолуција 1244 предвиђа демилитаризацију.

– А они им направише војску и настављају да праве ту војску. Нисмо јаки као Америка, Енглеска, Њемачка, Турска, али можемо да укажемо цијелом свијету да на бруталан начин крше међународне јавноправне норме, али то њих не интересује, интересују их само њихови интереси – рекао је Вучић.

Нагласио је да Приштина има најбрже растући буџет за војску и полицију, које не би смијеле да постоје према међународном јавном праву.

– У последње четири године, тај буџет је порастао преко два пута, тзв. косовске снаге безбједности се трансформишу под менторством САД, а треба да достигну број од 5.500 припадника – каже Вучић.

Најавио је да ће Србија имати много већа улагања од оних планираних буџетом.

– Данас сви разумију зашто је важно да имамо снажну војску, без ње не бисмо могли да постојимо као држава – истиче Вучић.

ВБА важна за безбиједност

Поред тога што је истакао значај агенције за Војску, подсјетио је да се она бави оним што се дешава споља и прикупља податке о томе шта се дешава у Украјини и Гази и другим мјестима, како бисмо могли да искуства примјенимо у свом одбрамбедном систему.

– Војнобезбједносна агенција се бави безбиједношћу и сигурношћу наше војске и оним што се дешава у нашим касарнама и важно је да увијек имате пуну контролу над оним што се збива – нагласио је Вучић и истакао да Војнобезбиједносна агенција сарађује и са свим другим службама безбједности.

Додао је да се, такође, бави и безбиједношћу војних објеката и припадника Војске Србије.

Представници Војнобезбиједносне агенције рекли су Вучићу да Оперативни центар ради нон-стоп, 365 дана у години, и да се одатле контролише цијела териорија и прикуљају информације.

Заједно са предсједником Александром Вучићем, Дежурни оперативни центар ВБА обилазе и министар одбране Милош Вучевић, замјеник начелника Генералштаба Војске Србије генерал потпуковник Желимир Глишовић, као и представници ВБА.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстБањалучанки Милици Думановски Гран при у Скопљу
Сљедећи текстНаступила православна Нова година