Насловна Најновије Вучић: Нема признања Косова ни фактички, ни “де јуре“

Вучић: Нема признања Косова ни фактички, ни “де јуре“

112
0

Предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је да Србија неће признати независност Kосова, ни фактички, ни „де јуре“, али да жели мир са Албанцима.

Вучић је, обраћајући се грађанима у Врању, током посјете Пчињском округу, рекао да никада неће бити онај који потписује независност Kосова.

„Нема предаје. Чинимо све што можемо да увек будемо уз народ сваког српског места на Kосову и Метохији и свуда на југу Србије. Наша прва обавеза је да чувамо своју државу, друга да чувамо националне интересе, а испред свега да чувамо мир и стабилност“, нагласио је Вучић.

Он је додао да се геополитичка ситуација у Европи и свијету, драстичније и драматичније промијенила сукобом у Украјини, него падом Берлинског зида.

Вучић је позвао грађане да подрже и прукључе се његовом „народном покрету за Србију“, који ће како је рекао, бити формиран крајем маја или почетком јуна, како би окупио што више људи, ради очувања Србије, коју чекају велика искушења у наредне двије године.

Он је најавио улагања у Врање, те додао да ће држава водити рачуна о Србима у Бујановцу, гдје су их из власти истиснули Албанци.

Вучић је претходно посјетио Владичин Хан, гдје се у манастиру Мртвица састао са Његовим преосвештенством епископом врањским Пахомијем, а посјетио је и домаћинство Новице Стаменковића у селу Kуново.

Током дана Вучић ће посјетити и Бујановац, гдје ће посјетити Основну школу „Бранко Радичевић“, у којој је завршена прва фаза реконструкције, а затим ће у Трговишту посјетити нову ватрогасну станицу.

Вучић ће потом у Босилеграду посјетити реконструисани вртић „Дечија радост“ и обратити се становништву, а на крају ће посјетити Власинско језеро и мјесто изградње колектора отпадних вода.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстНоваковић: Попис пољопривредних произвођача важан за даљи развој производње
Сљедећи текстПокренута истрага против Амара Осима