Насловна Најновије Вучић: Републику Српску нико не може да укине

Вучић: Републику Српску нико не може да укине

158
0

Предсједник Србије Александар Вучић, честитао је Божић народу у Републици Српској и поручио да Српску нико не може да укине.

„Срећан празник свима, посебно нашем страдалном народу на Косову и Метохији и нашем народу у Републици Српској, који прекосутра прославља свој празник и свој дан“, рекао је Вучић.

Говорећи о плановима за развој Србије, Вучић је рекао да морају да се ураде дубинске и суштинске промјене у свим сферама живота, како би земља даље напредовала и најавио да ће 20. јануара изнијети планове и програме за период до краја 2026. године.

„Морамо да нађемо нови циљ око којег ћемо да се сагласимо, зато је Експо наш циљ који мора да развије земљу у сваком сегменту да би у будућности неко могао да дефинише националне циљеве које морамо да остваримо, да пронађемо свој угао којим нећемо да угрозимо ни европску будућност ни пријатељство са Русијом и Кином“, рекао је Вучић за Телевизију „Пинк“.

Он је додао да се за три године неће моћи препознати највећи градови у Србији у чији ће развој, како је најавио, бити уложено више од двије милијарде евра.

Вучић је навео да су потребна огромна улагања у инфраструктуру и привреду, да је потребно видјети шта ће се радити са литијумом и златом, као и да ће бити улагано у дубинске промјене односа према образовању и науци, те наставку реиндустријализације Србије.

Aleksandar Vučić

Он је подсјетио да је протекле године остварено рекордних 4,46 милијарди евра страних инвестиција, при чему је огроман број инвестиција из Кине, а да се очекује и раст инвестиција из других региона и држава, међу којима и из Уједињених Арапских Емирата.

Говорећи о враћању обавезног служења војног рока, Вучић је рекао да Србија нема довољно војника и да јој је потребна много снажнија војска.

„Србију би згазили као муву да нема војску и најмодерније системе“, рекао је Вучић и додао да се мора направи анализа о томе како унаприједити и осавременити обавезно служење војног рока.

ИЗВОРсрна, фото принтскрин Пинк БХ
Претходни текстБјелица: Српска трајна, све остало пролазно
Сљедећи текстИсточно Сарајево: Дан Републике биће обиљежен различитим активностима