Насловна Најновије Вучић се огласио послије састанка са Зеленским: Добар и отворен разговор

Вучић се огласио послије састанка са Зеленским: Добар и отворен разговор

297
0

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је имао добар и отворен разговор са предсједником Украјине Володимиром Зеленским о свим важним питањима, како за Србију и Украјину, тако и за цијели регион и свијет.

– Осврнули смо се на дешавања у Украјини и на КиМ, а ја сам још једном истакао да Србија поштује територијални интегритет Украјине, што јасно и недвосмислено  говоримо од почетка сукоба – написао је Вучић на свом Инстаграм налогу након састанка са Зеленским у Атини.

Вучић би касније требало да разговара са премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом и предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем

Подсјетимо, у Атини је синоћ одржана неформална вечера лидера са Балкана и европских званичника, којој је присуствовао и Зеленски.

Радна вечера је одржана поводом 20 година од усвајања Солунске декларације на иницијативу Мицотакиса.

На неформалној вечери усаглашена је декларација којом се даје подршка Украјини и Зеленском, али се и истиче да је важно да се заокружи визија ЕУ, у чијем би саставу били западни Балкан, Украјина и Молдавија.

У завршни документ није ушла одредба о позиву на увођење санкција Русији, јер се томе успротивио Вучић, преноси Спутњик.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ Источном Сарајеву састанак владајућих странака на нивоу БиХ
Сљедећи текст„Тамоза куп“ од 23. до 25. августа на Палама