Насловна Најновије Гаговић: У капиталне пројекте у Трново уложено 1,3 милиона КМ

Гаговић: У капиталне пројекте у Трново уложено 1,3 милиона КМ

173
0

Општина Трново, чији је буџет око 4,5 милиона КМ, у овој години уложила је око 1,3 милиона КМ у капиталне пројекте, од којих су неки већ завршени, рекао је Срни начелник ове локалне заједнице Драгомир Гаговић.

Гаговић је нагласио да су у овој години уложена знатна средства на побољшање путне, електроенергетске и хидротехничке инфраструктуре.

“На подручју општине Трново Влада Републике Српске је уложила 200.000 КМ за асфалтирање два пута за насеља Пречала, а остатак за изградњу канализационе мреже у Широкарима”, нагласио је Гаговић.

Он је рекао да је средствима из буџета завршена и постављена јавна расвјета на потезу Пилана-Широкари и за село Оглавак, а асфалтиране су и улица Браће Дивљан и улице у насељима Кијево и Батићи.

Према његовим ријечима, саниран је и кров стамбене зграде код Центра за културу.

“Адаптацијом просторија Друштвеног центра у Трнову са пратећом опремом створени су услови за рад мјесних заједница”, рекао је Гаговић и додао да је на радост најмлађе популације, у сарадњи са УНДП-ом, завршена реконструкција дијела зграде обданишта у Трнову са комплетном опремом и играчкама.

Гаговић је истакао да је на трновском дијелу Јахорине у току изградња резервоара и водоводне мреже, а вриједност овог пројекта је око милион КМ и у овој години ће бити урађено око 50 одсто радова, а остатак ће бити настављен наредне године.

Он је додао да је у сарадњи са федералном општином Трново финансирана изградња пута Трново – Миље, вриједности 100.000 КМ.

Гаговић је нагласио да ускоро треба да почне реконструкција фасаде на Ветеринарској станици и изградња приступног пута за градско гробље у Трнову, као и изградња водовода у селу Батићи.

Начелник општине Трново истакао је да је расписан и тендер за реконструкцију три моста који су оштећени током великих поплава 2021. године.

“Укупна улагања у капиталне пројекте у овој години износе више од два милиона КМ”, истакао је Гаговић и додао да је и у идућој години планирано да у разне пројекте из буџета буде уложено око 1.700.000 КМ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДонедавни политички истомишљеници кренули у сукоб
Сљедећи текстСутра претежно облачно, понегдје киша