Насловна Вијести Голман Аполона Александар Јовановић потписао трогодишњи уговор са Партизаном

Голман Аполона Александар Јовановић потписао трогодишњи уговор са Партизаном

184
0
Досадашњи голман Аполона из Лимасола Александар Јовановић потписао је трогодишњи уговор са Партизаном, саопштио је данас клуб из Хумске.

 

Јовановић је професионалну каријеру започео у Раду 2009. године, а потом је био у Палилулцу, Палићу, Доњем Срему и Радничком из Ниша. Он је затим бранио за Орхус, Уеску, Депортиво и Аполон са којим је има уговор до краја маја 2026. године.
    
Јовановић је дебитовао и за репрезентацију Србије на пријатељском сусрету са Украјином у новембру 2016. године.
    
„Појавило се интересовање Партизана у децембру, па у јануару, али мој тадашњи клуб Аполон није хтео да преговара. Ја сам тада одлуку прихватио професионално и коректно и наставио  да извршавам своје обавезе. Свакако најупорнији  да дођем у Партизан  је био спортски директор – Ивица Краљ, који је и најзаслужнији што сам ја овде. Преговори нису били лаки између клубова. Трајали су дуже, док сам се ја лично брзо договорио са Партизаном. Све је на крају испало како треба и срећан сам што сам овде“, рекао је Јовановић, преноси званични сајт Партизана.
    
„Видео сам се са људима из клуба, упознао се и био на стадиону. Ово је заиста велики клуб, са озбиљном историјом и јако сам срећан што сам овде. Дошао сам да помогнем да се Партизан врати где му је место и да усрећим навијаче. Враћам се у Србију након 7-8 година, доста зрелији и искуснији. Сматрам да је прави моменат да дођем у клуб и учинићу све да се Партизан врати где му је и место“, додао је нови голман Партизана.

    Он је истакао да једва чека утакмицу против Црвене звезде у Суперлиги Србије.

    „‘Вечити дерби’ је највећа утакмица српског фудбала, али сматрам да свакој утакмици треба приступити са максималном концентрацијом. Амбициозан сам веома и даћу све од себе да помогнем Партизану. Такође, сматрам да голмани одлучују велики део утакмице, то сам радио и раније на Кипру, у Шпанији и у Србији“, навео је Јовановић.
    Он је изјавио да је свјестан притиска који носи дрес Партизана.

    „Притисак јесте нормалан, свесно долазим у ту ситуацију, али то је за мене додатна мотивација. Дошао сам овде јер знам шта ме чека, верујем да сам дорастао изазову и трудићу се да то покажем у будућности. У Партизану је увек лепо, а поготово ако иде добро. Сигуран сам да ћемо се сви трудити ове сезоне да све иде добро и да имамо доста добрих момената, као и да навијаче учинимо срећним и да се у великом броју врате на стадион“, изјавио је нови чувар мреже „црно-белих“.

    Партизан у петак одлази у Словенију на наставак припрема за нову сезону.

    „Ускоро крећу припреме у Словенији, једва чекам да почну тренинзи и да се боље упознам са екипом. Неке саиграче већ познајем и верујем да ми неће бити тешко да се уклопим. Добар сам са Андријом Павловићем, Нецом Стевановићем и Николом Антићем“, закључио је Јовановић.

    Јовановић је треће појачање Партизана у летњем прелазном року послије Никола Антића и Александра Шћекића.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстПале: У уторак 4. јула хуманитарни концерт за Милана Маџгаља
Сљедећи текстОдлуке Врховног суда Републике Српске: За четири године укинуто 88, преиначено 17 пресуда