Насловна Најновије Градско позориште Фоча: Изведена представа „Свлачење“

Градско позориште Фоча: Изведена представа „Свлачење“

163
0

На сцени Градског позоришта Фоча изведена је представа „Свлачење“, рађена по тексту и у режији Мирјане Бобић Мојсиловић. Комедија о људској нарави у којој је подсмијеху изложена садашњица, насмијала је бројну фочанску публику.

Ова дуо драма бави се истинама, лажима, свакодневицом и брачним проблемима.

Радња је смјештена у модни салон, гдје средовјечна жена долази да промијени свој изглед, како би задржала супругову пажњу. То изазива низ комичних ситуација.

Катарина Жутић игра улогу стилисткиње која се труди да клијенткињу подмлади и савјетима о модерном облачењу учини привлачнијом. Истовремено се одвија и драма између двије жене, повезане на несвакидашњи начин.

-Прича прати однос жене и љубавнице, који је публици познат, ако не из личног искуства, онда из живота. С друге стране има општу критику друштва, јер једна од те двије жене представља Србију која покушава да преживи и сачува достојанство, док друга хрли ка Европи и свијету-рекла је Жутићева.

Комад опомиње и подсјећа да оно што је наше не треба да гледамо са презиром, да не хрлимо ка, на први поглед, привлачном и популарном, већ да себе и свој идентитет више поштујемо.

Како говоримо о себи, тако ће нас и други видјети, каже глумица Јелица Сретеновић.

-Не волим кад чујем да смо најгори, да мрзимо све. То није тачно, јер смо један диван, преталентован народ за поштовање-рекла је Сретеновићева.

Представом „Свлачење“ отворена је нова сезона у фочанском Градском позоришту.

ИЗВОРRadio Foča
Претходни текст“Оком камере”, аутор романа “Свитање” Ивана Спахић (ВИДЕО)
Сљедећи текстПромовисан роман „Прича о никоме и ничему“ Јанка Самоуковића