Насловна Најновије Град Источно Сарајево и Општина Пале заједно ће реализовати бројне пројекте

Град Источно Сарајево и Општина Пале заједно ће реализовати бројне пројекте

157
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић састао се данас са начелником општине Пале Бошком Југовићем и његовим сарадницима, а разговарали су о великим пројектима у наредном периоду.

,,Сагласни смо у вези са свим кључним питањима будуће позиције нашег града, коју желимо да ојачамо заједничким активностима, прије свега, на пољу инфраструктурног развоја“, рекао је градоначелник Ћосић.

Тунел Источно Ново Сарајево – Пале, гондола Пале – Јахорина, изградња музеја, споменика Републици Српској, као и споменика жртвама НАТО бомбардовања, те изградња градске куће на Палама само су неки од пројеката на којима ће заједно радити Град Источно Сарајево и Општина Пале.

Незаобилазна тема разговора када је ријеч о Палама је и туризам, с посебним акцентом на Јахорину и Равну планину, које годишње привуку огроман број посјетилаца у наш град.

,,У том погледу данас сам искористио прилику и са колегом Југовићем потписао Споразум о оснивању Туристичко-информативног центра у општини Пале. Све смо ближе томе да испунимо оно што смо обећали, а то је да ћемо имати јединствену Туристичку организацију. Стварамо институције које воде рачуна о свим општинама, а самим тим и о граду. Општина Пале у оквиру града Источно Сарајево са правом заузима посебно мјесто у новијој историји Срба и због тога и Пале и град морамо чувати и јачати, заједно и уз подршку Владе Републике Српске и нашег народа“, поручио је Ћосић.
ИЗВОРљубиша ћосић, фб
Претходни текстОтворена продајна изложба
Сљедећи текстЗа малишане одиграна ,,Новогодишња чаролија“