Насловна Најновије Грађани Источног Новог Сарајева изразили жељу да угосте дјецу са Косова и...

Грађани Источног Новог Сарајева изразили жељу да угосте дјецу са Косова и Метохије

198
0
Општина Источно Ново Сарајево, заједно са основном школом „Свети Сава“ и ове године учествује у пројекту „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, који води Одбор за Косово и Mетохију из Бања Луке.
 
Пројектом је предвиђен долазак дјеце са Косова и Метохије у локалне заједнице Републике Српске и смјештај у породицама својих вршњака. Учешће у пројекту омогућено је захваљујући грађанима Источног Новог Сарајева, који су показали хуманост и велику жељу да угосте дјецу са Косова и Метохије.
 
Ове године у општини Источно Ново Сарајево боравиће 40 дјеце из мјеста Ново Брдо од 25. јуна до 2. јула. У субоу 1. јула, на излетишту Тврдимићи, биће организовано пригодно дружење и разноврстан програм за дјецу са Космета.
 
Пројекат „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“ од 2012. године организује Одбор за Косово и Метохију из Бања Луке. Осим на простору општине Источно Ново Сарајево дјеца са Косова и Метохије боравиће и на Сокоцу, Источној Илиџи и другим општинама у саставу града Источно Сарајево. 
ИЗВОРОпштина Источно Ново Сарајево
Претходни текстФилмске вечери на Тјентишту уз Док`н`Ритам и Нектар ОК фест
Сљедећи текстДирљива прича о малој Нини која продаје крофне да помогне татино лијечење