Насловна Најновије Гријна сезона 2022/2023 почиње на вријеме – Топли радијатори већ сутра

Гријна сезона 2022/2023 почиње на вријеме – Топли радијатори већ сутра

191
0

Вршилац дужности директора ЈКП „Соколац“ Бојан Самарџија у изјави за „Инфо центар“ потврдио је да грађани Сокоца већ сутра могу очекивати топле радијаторе. Према његовим ријечима, протеклих дана вршене су хладне пробе система и сви кварови су отклоњени.

– У петак, 14. октобра планирали смо наложити прву ватру, како би корисници наших услуга викенд дочекали у топлим објектима. Све кварове које смо уочили протеклих дана настојали смо да отклонимо, а наше екипе су на терену, спремне да реагују уколико буде додатних потешкоћа, казао је Самарџија.

Још једном је подсјетио да је цијена гријања остала непромијењена, упркос великом расту цијена гријне сировине. Према његовим ријечима то су остварили захваљујући подршци општине Соколац, града Источно Сарајево, као и Шумског газдинства „Романија“. Извршена је ревизија цијена услуге одвоза смећа.

– Цијене су се промијениле и ускладили смо их са квадратуром корисног простора. Познато је да смо везани за цијену нафте, која константно расте, па је било неопходно извршити и корекцију цијене услуге одвоза смећа и кабастог отпада.

Самарџија истиче да су суочени и са недостатком радне снаге, како на терену, тако и у котловници. Ипак успјели су да ускладе смјене како би свим корисницима пружили адекватну услугу. Према његовим ријечима вршене су интервенције на самој мрежи, улагало се у дотрајалу и запуштену механизацију, а радови су вршени и на самом котлу.

– Наши корисници, уколико уоче проблем увијек могу да се јаве на познате бројеве телефона или да дођу у нашу канцеларију и потраже помоћ. Радници ће бити ту да изађу на терен и кварове отклоне у што је могуће краћем року, истакао је Самарџија.

На централно гријање прикључене су и двије нове зграде, изграђене по пројекту CEB2.

– Зграде су на мрежу биле прикључене и раније само нису имале адекватну циркулацију и проток топловода. У четири улаза извршена је уградња четири вентила и оне су оспособљене за сезону пред нама, рекао је Самарџија и још једном апеловао на кориснике да на вријеме изврше измирења својих дуговања, на обострану корист.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстЕмисија „Актуелно“13.10.(ВИДЕО)
Сљедећи текстСрпкињама познат противник у борби за свјетско злато