Насловна Најновије Густа магла успорава саобраћај

Густа магла успорава саобраћај

140
0

Густа магла смањује видљивост и успорава саобраћај на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске упозоравају на клизаве коловозе, као и на поледицу, посебно у вишим планинским предјелима.

Из АМС савјетују максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице због рехабилитације коловоза, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, такође, је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције коловоза, на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, те на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Приједор – Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, као и на дионици магистралног правца Руданка – Добој један ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Соколац – Подроманија, на локалитету укрштања овог правца са Улицом Цара Лазара, на Сокоцу, те на дионици Челинац – Котор Варош и Челинац – Укрина.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици регионалног пута Приједор три – ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог правца током експлоатације рудника Љубија.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је и даље на снази измјена режима саобраћаја.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због оштећења моста на локалном путу у Горњим Орловцима, град Приједор, обустављен је саобраћај.

На подручју ФБиХ видљивост је због магле смањена на путним правцима Сарајево – Зеница, Томиславград – Посушје и Кобиљача – Кисељак – Каоник.

У току је изградња траке за спора возила на дионици магистралног пута Чевљановићи – Нишићи у дужини од 300 метара, а за то вријеме саобраћај се одвија једном коловозном траком, уз регулацију семафорима.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћа се наизмјенично једном траком. У ноћним часовима, од 22.00 до
6.00 часова саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због радова спорије се саобраћа и на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, као и на путу Живинице – Ступари /Ђурђевик/.

Због вјерског празника католичког Божића до сутра до 24.00 часа забрањен је превоз експлозивних материја на територији ФБиХ.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБожић по Грегоријанском календару
Сљедећи текстДодик: Духовна снага Божића да буде подстицај за међусобно уважавање