Насловна Најновије Г-Петрол подржао Омладинско удружење студената Електротехничког факултета УИС

Г-Петрол подржао Омладинско удружење студената Електротехничког факултета УИС

58
0

Подршку образовним институцијама и развоју науке, компанија Г-Петрол наставља кроз донацију Омладинском удружењу студената Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву – СТЕЛЕКС.

У просторијама Електротехничког факултета потписан је уговор о сарадњи и донацији између представника компаније Г-Петрол и представника Електротехничког факултета и Удружења СТЕЛЕКС. Захваљујући овој донацији више од 60 чланова удружења ће учествовати на Међународним сусретима студената ЕТФ – Електријади 2024 која се одржава у периоду од 24. до 29.05.2024. у Требињу.

Сусрет Електријада представља годишњи скуп студената Електротехнике у југоисточној Еуропи. Манифестација се састоји од формалног дијела и такмичења из науке и спорта гдје студенти из четири земље региона бране боје својих Универзитета пред одабраном комисијом.

Неформални дио скупа чине презентације студентских радова и дискусије о новим трендовима у електротехничкој струци и образовању, као и представљању компанија које нуде праксе и прва запослења из ове области.

„Вођени чињеницом да је у знању моћ и да развој науке и усмјеравање, те окупљање младих око науке треба бити што већи фокус нашег друштва, искрено нам је задовољство што су се ови млади људи обратили нама и представили свој рад и активности. Наши пројекти друштвене одговорности су поред здравства и социјално-угрожених категорија усмјерени управо на образовање и подршку пројектима образовних институција. Желимо успјешне резултате такмичарима и размјену искуства, знања и пријатељства која остају битна повезница у каснијим каријерним корацима“, изјавила је Јефимија Мијановић Јукић, Маркетинг и ПР менаџер Г-Петрола.

Удружење СТЕЛЕКС је основано 1968. године и тренутно окупља преко 150 активних чланова. Из генерације у генерацију повезује младе, активно учествује у одлукама са Вијећем факултета, залаже се за заштиту права студената и повезује са сличним удружењима из региона.

Г-Петрол д.о.о. Сарајево је зависно друштво Нафтне индустрије Србије које на тржишту БиХ управља мрежом Газпром и НИС Петрол бензинских станица.

 

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстНије тачно да се у Новом Саду пријављују држављани БиХ
Сљедећи текстГогановић: Инцидент код Мостара је грубо нарушавање безбједносног система БиХ, истрага у току (ВИДЕО)