Насловна Најновије Данас ведро, крајем дана киша

Данас ведро, крајем дана киша

119
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће у већини крајева бити претежно ведро, све топлије уз сунчане периоде, али се крајем дана поново очекују падавине.

Постепено наоблачење током дана се очекује од југа и запада. Почеће да дува умјерен до јак југо. На југу и западу очекује се слаба киша, а увече локално и на сјеверу и сјевероистоку. Увече и током ноћи падавине ће постепено јачати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Вјетар ће бити слаб до умјерен северни, затим промјенљив. Већ прије подне ће на југу и западу почети да дува југо, а током дана и у осталим крајевима.

Највиша температура ваздуха од осам на истоку до 15 на западу, у вишим предјелима и мјестима са маглом од четири степена.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Рудо минус четири, Соколац, Хан Пијесак, Вишеград минус три, Бјелашница минус два, Бијељина, Фоча, Шипово, Тузла минус један, Бањалука, Приједор, Србац, Сарајево, Сански Мост нула, Нови Град, Шипово, Добој, Бихаћ, Дрвар један, Чемерно два, Мркоњић Град три, Гацко, Калиновик, Градачац четири, Билећа, Кнежево пет, Мраковица, Ливно, Мостар шест, Дринић, Требиње седам, Неум 11 степени Целзијусових.

Највише падавина у протекла 24 часа измјерено је на Чемерну 5,9 литара по метру квадратном.

Највише снијега измјерено је јутрос на Хан Пијеску, 10 центиметара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПоледица на путевима
Сљедећи текстСутра Крстовдан