Насловна Најновије Данас конференција за новинаре студенткиња изложених медијској хајци

Данас конференција за новинаре студенткиња изложених медијској хајци

623
0

Студенткиње Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија Универзитета у Сарајеву, које су претходних дана биле изложене медијској хајци од својих колега, али и грађана Сарајева и Федерације БиХ /ФБиХ/, данас ће се обратити јавности на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

На конференцији ће се обратити студенткиње Валентина Вујичић и Слађана Тодић, као и генерални директор предузећа „Сарајево-гас“ Источно Сарајево Недељко Елек, који је пружио помоћ и заштиту студенткињама и њиховим родитељима.

Конференција за новинаре ће бити одржана у Административном центру Владе Републике Српске у 10.00 часова, најављено је из предузећа „Сарајево-гас“.

Студенткиње Факултета криминалистике, криминологије и безбједносних студија Универзитета у Сарајеву рекле су да немају намјеру да наставе студије на овом факултету због медијског линча, хистерије и пријетњи по живот, које су добиле због става изнесеног на „Инстаграм“ профилу.

Тужилаштво БиХ затражило је од Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево, материјал у вези са двије студенткиње, од којих је једна на друштвеним мрежама подигла три прста, а друга објавила фотографију генерала Војске Републике Српске Ратка Младића.

Из кантоналног МУП-а су саопштили да се Тужилаштво БиХ изјаснило да се овај случај квалификује као кривично дјело изазивање националне, расне и вјерске мржње, раздора и нетрпељивости.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЛав добија спасоносни лијек, трошкове сноси Србија
Сљедећи текстДанас до 38 степени Целзијусових