Насловна Најновије Данас наоблачење, могуће локалне непогоде

Данас наоблачење, могуће локалне непогоде

208
0
У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује наоблачење уз јаку кишу, а локално су могући пљускови са грмљавином и непогоде.
 

Прије подне биће претежно сунчано и врло топло. Средином дана ће почети наоблачење са сјеверозапада и сјевера које током послијеподнева доноси пад температуре, јаку кишу и локалне пљускове са грмљавином.

Понегдје ће бити услова за локалне непогоде, олујни вјетар, град и интензивне падавине, које ће обухватати сјеверни појас и премјештати се ка сјевероистоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На југу и југоистоку биће претежно сунчано током већег дијела дана. Увече са Јадрана поново долази нова јака кишна зона која ће прво захватити запад и Херцеговину, а затим ће се у ноћи и наредног дана премјештати ка истоку обухватајући цијелу земљу.

У првом дијелу дана дуваће на сјеверу слаб сјеверни, на југу слаб јужни. Послије подне вјетар постепено јача и при проласку јаких пљускова могући су јаки до олујни удари вјетра.

Дневна температура ваздуха биће од 28 на сјеверозападу до 36 на југу и истоку, у вишим предјелима од 26 степени Целзијусових.

У БиХ јутрос је претежно сунчано вријеме, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

 
 
ИЗВОРртрс
Претходни текстПланска искључења електричне енергије
Сљедећи текстПочела исплата дјечијег додатка