Насловна Најновије Данас протести испред ОХР-а, грађани поручили: Повлачење одлуке или смјена Шмита

Данас протести испред ОХР-а, грађани поручили: Повлачење одлуке или смјена Шмита

208
0

Испред зграде ОХР-а у Сарајеву, данас ће поново бити одржани протести због наметања измјена Изборног закона БиХ и Устава ФБиХ, које је у изборном дану наметнуо високи представник у БиХ, Кристијан Шмит.

Протесте организује неформална група грађана, а почетак је планиран у 17 часова.

У објави на друштвеним мрежама кратко су и поручили – Или повлачење одлука или смјена Шмита.

У образложењу наводе како ће захтијевати од високог представника Кристијана Шмита да прими грађане и организаторе на састанак.

„Имамо право и механизам за твоју смјену постоји. Уколико је потребно обратићемо се међународној заједници и тражити од Европског Парламента, Брисела, Стразбура, Берлина твоју смјену. С твојом смјеном одлазе и твоје одлуке, јер ти с таквим одласком ниси отишао с крајем мандата већ смијењен, што значи да ниси био добар па си смијењен и да су твоје одлуке манипулаторске и штетне и да их нећемо прихватити“, поручили су Шмиту организатори на друштвеним мрежама.

Поручили су како ће ово окупљање бити без политичких фактора и покушаја да се од протеста направи предизборни скуп.

Протести су раније одржани 25. јула, као и 7. септембра, када су грађани Шмиту поручили да је „доста било понижавања и подјела“, те крајем јула када су на стотине грађана блокирали саобраћајницу испред ОХР-а, противећи се етничком концепту Изборног закона.

ИЗВОРКликс.ба, фото РТРС
Претходни текстПелосијева сутра у Загребу
Сљедећи текстДанас умјерено облачно и топло