Насловна Најновије Данас рочишта Додику и Лукићу

Данас рочишта Додику и Лукићу

82
0

Пред Судом БиХ за данас су заказана рочишта у процесима који се воде против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића, због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Оба рочишта заказана су за 13.00 часова у судници број четири, објавио је Суд на својој страници, иако је Лукићев предмет од Додиковог 17. јануара раздвојио судија Мирсад Стрика, који је водио овај процес прије него што је предмет додијељен судији Сени Узуновић.

Додику је оптужница прочитана на рочишту 5. фебруара, а Лукићу 13. фебруара.

Бранилац предсједника Српске адвокат Горан Бубић, изјавио је Срни, да данас очекује спајање ова два поступка и почетак доказног поступка саслушањем свједока Тужилаштва БиХ.

Коментаришући најављено саслушање три инспектора Агенције за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ, који су изузимали документацију из „Службеног гласника“, Бубић је рекао да је то само симулација суђења, јер је требало провјерити да ли је Шмит именован према поступку предвиђеним мировним уговором.

Бранилац Лукића адвокат Миљкан Пуцар, рекао је да ће инспектори бити саслушавани на околности радњи које су предузели, иако ту ништа није спорно, те додао да је то непотребно.

ИЗВОРсрна, фото илустрација nap.ba
Претходни текстДанас претежно облачно са кишом
Сљедећи текстДодик: Рочиште против мене може нанијети озбиљну штету БиХ