Насловна Најновије Митрополит дабробосански Хризостом био у посјети Власеници

Митрополит дабробосански Хризостом био у посјети Власеници

217
0

Данас је у посјети Власеници, у храму Пресвете Тројице, приступио митрополит дабробосански Хризостом.

„Градимо храм Божји, храм једног народа Божијег. Након 15 година како је започела градња храма Пресвете Тројице, дочекасмо да га „закровимо“. Још није завршетак, али до краја октобра очекујемо да буде завршен споља, а за годину дана, на Малу Госпојину 2024. године, да га осветлимо. Ово здање добија улогу да мијења слику Власенице, јер се храм види са свих праваца како се приближавате граду, и даје му пријатну слику са својом најљепшом вриједношћу“, поручио је митрополит дабробосански господин Хризостом, и додао да нас православна вјера, у овим тешким временима, обједињује као што је то чинила и кроз историју.


„На приједлог митрополита господина Хризостома и наших свештеника, данас смо се окупили у храму, да би резимирали досадашње радове на храму и да би се заједно заложили за даље радове који су остали. Ничега не би било без подршке предсједника Републике Српске, предсједника Владе Републике Српске, директора „Електропривреде РС“ и бројних пријатеља који су потпомогли на разне начине градњу храма, и овом приликом им се захваљујем.Свакако су потребна додатна средства да се финализује објекат, отприлико око осамсто хиљада до милион конвертибилих марака. Данас је било добровољних прилога од стране присутних. Преговарамо са српским патријархом да догодине, на Малу Госпојину, освештамо овај свети храм. Циљ је завршити иконостас, звона, подно гријање, инсталације, степениште, расвјету. Позвао сам вјерни народ, да се свако укључи у изградњу простора, да узму на себе нешто што ће остати иза њега. Захваљујем се свима који су вјеровали ентузијазму Младена Поповића и мене, наших свештеника” истакао је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић.

“Неки су осуђивали наше идеје, али упорност и храброст нам нису мањкали. Велику светињу правимо која остаје као споменик за будуће генерације, физички видљива на десетак километара около, јер сама позиција храма није случајно изабрана, а остаће као светионик Власенице. Захвални смо свима,“ изјавио је начелник Краљевић.

ИЗВОРInfo portal opštine Vlasenica
Претходни текстФК ПМП Козара – ФК Славија 0:0
Сљедећи текстЕмисија “Пулс града”, 23.09. (ВИДЕО)