Насловна Најновије Дачић: Биће расуло у међународном правном поретку због резолуције о Сребреници

Дачић: Биће расуло у међународном правном поретку због резолуције о Сребреници

53
0

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић, сматра да ће услиједити расуло у међународном правно поретку када се приједлог резолуције о Сребреници нађе у Генералној скупштини УН, с обзиром на то да све говори да ће свака земља појединачно да износи своје „геноциде“.

Дачић очекује да ће приједлог резолуције о Сребреници у току сљедеће недеље бити достављен Генералној скупштини УН, али је додао да се још не зна тачно када ће се наћи на дневном реду.

„Тај текст који су наводно мењали уопште није мењан, нити је у скаду са нашим очекивањима“, рекао је Дачић за ТВ Прва.

Он је додао да ни спонзори ове резолуције нису начисто, јер нису очекивали да ће бити таквог отпора, да ће неко организовано радити на томе да то не прође.

„Имамо тежак посао, не улазимо у квалификацију дела да ли је или није био геноцид, да не испадне да ми оправдавмао злочин. Овде је реч о принципима“, рекао је Дачић.

Он је појаснио да БиХ, односно њен амбасадор, није имала право да то поднесе Генералној скупштини УН, јер Предсједништво БиХ није донијело одлуку о томе.

Он је напоменуо да је Србија изложена различитим притисцима због резолуције и пријем такозваног Косова у Савјет Еворпе, а да је мета српски народ.

Што се тиче пријема самопроглашеног Косова у Савјет Европе, Дачић је указао да је за то потребан глас 31 земље, истакавши да је тијесно и да, ако Француска, Њемачка и Италија имају неке резерве, онда нема шансе да такозвано Косово прође у Савјет Европе.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстМитрополит Хризостом: Христово Васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу…
Сљедећи текстСрпска листа: Срби да остану и опстану на Косову и Метохији