Насловна Најновије Делегација из Источног Новог Сарајева присуствовала прослави Дана општине Босанско Грахово

Делегација из Источног Новог Сарајева присуствовала прослави Дана општине Босанско Грахово

202
0

Српски повратници у општини Босанско Грахово, данас обиљежавају Дан општине, а тим поводом у посјети овој локалној заједници борави делегација општине Источно Ново Сарајево.

Предвођена замјеником начелника општине Источно Ново Сарајево, Александром Костовићем и шефом кабинета начелника Дејаном Ромићем, делегација из Источног Новог Сарајева присуствовала је служењу литургије у Храму Светих апостола Петра и Павла и полагању вијенаца на споменик погинулим борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Данас је одржана свечана сједница Општинског вијећа и историјски час, а откривена је и биста Голуба Бабића, српског хајдучког харамбаше и војводе, једног од најзначајнијих команданата устаника у вријеме Невесињске пушке. Замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево, Александар Костовић, указао је на значај овог малог, херојског мјеста, постојбине хајдука и значајних личности из новије српске историје, који попут Гаврила Принципа потичу из овог краја.

С обзиром на чињеницу да је Грахово једна од најнеразвијенијих општина у ФБиХ, у којој на простору површине преко 700 км2, живи тек нешто више од 1200 становника, посјета представника Источног Новог Сарајева, дошла је у прави час. Замјеник начелника општине Костовић, истакао је да је начелнику Урошу Ђурану обећао помоћ, када су у питању уџбеници за нову школску годину, али и друге видове сарадње.

С друге стране начелник Грахова је истичући значај ове посјете, нагласио да им од материјалне и других видова помоћи, много више значи пријатељска и братска ријеч охрабрења из Источног Сарајева. “Није све у новцу“, истакао је начелник Ђуран, изражавајући наду да ће се прослава Дана општине наставити и у будућности, као и сарадња са општином Источно Ново Сарајево, али и другим братским општинама из Републике Српске и Србије.

 

 

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстУпуство за Дјечији маскенбал који ће бити одржан на Тргу Србије
Сљедећи текстИвана Вулета се пласирала у финале СП