Насловна Најновије Денвер декласирао Бруклин, Јокић наставио да исписује НБА историју

Денвер декласирао Бруклин, Јокић наставио да исписује НБА историју

172
0

Кошаркаши Денвера убједљиво су надиграли тим Денвера са 124:101, а до побједе их је предводио Никола Јокић који је за мање од пола сата игре постигао нови троструки двоцифрен учинак. Српски центар је тако постао први играч у историји НБА лиге који је остварио најмање 10 трипл-даблова у седам везаних сезона.

Прослављени српски центар, послије расправе са судијана и искључења на мечу са Чикагом, на спектакуларан начин вратио се у игру предводећи Денвер који је новом одличном тимском игром на свом терену убједљиво надиграо Бруклин.

За нешто мање од пола сата игре Јокић је убацио 26 поена уз 15 скокова и 10 асистенција остваривши свој 35. трипл-дабл у каријери и сјајно мотивишући тим.

Јокићу је то 35. трипл-дабл у каријери, а постао је и први играч у историји НБА лиге који је остварио најмање 10 трипл-даблова у седам везаних сезона. Прије њега то је двапут успјело Раселу Вестрбруку, а једном легендарном Оскару Робертсону.

Тим Мајкла Мелоуна је од самог старта меча преузео потпуну иницијативу и убедљиво вођство, а гостујући Бруклин је успио само у посљедњој четвртини да пружи равноправан отпор што није било довољно да избегну убједљиви пораз.

Домаћини су већ средином друге четвртине обезбедили двоцифрену предност и потом је одличном одбраном одржавали за убједљиву побједу.

У сјајној тимској игри Пејтон Вотсон је био други најефикаснији играч домаћег тима са 18 постигнутих поена, Џамал Мари је додао 16, а Ерон Гордон 13 поена.

У тиму Бруклина најефикаснији био Спенсер Динводи са 17 поена, али то није ни мало омело Денвер да дође до 17. побједе у овој сезони.

ИЗВОРртс
Претходни текстМастиловић о његовању културе сјећања и борби против историјског ревизионизма, „Актуелно“
Сљедећи текстУ Српској рођено 19 беба