Насловна Најновије Добри услови за вожњу, избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

Добри услови за вожњу, избјегавати путовања у најтоплијем дијелу дана

139
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвја без застоја и посебних ограничења, осим на мјестима гдје се изводе радови. Због високих дневних температура, возачима савјетујемо додатни опрез, прављење чешћих пауза током путовања, те да, по могућности, избјегавају путовања на дуже релације у најтоплијем дијелу дана.На магистралном путу МI-115, дионица Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току су радови на рехабилитацији пута те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију. (до 31.12.2023. године).

-Због извођења радова на санацији клизишта саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи, одвија отежано, једном саобраћајном траком (урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара) уз постављену саобраћајну сигнализацију.

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

С обзиром да је посљедни викенд у августу, данас се очекује појачана фреквенција возила, како на путевима у Републици Српској у смјеру југа, тако и на граничним прелазима, посебно са Хрватском и Црном Гором.

Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ на граничним прелазима Градишка, Велика Кладуша и Изачић, а на осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Ситуација са чекањима на прелазак границе изузетно промјенљива, па је возачима упућен апел да се на вријеме информишу путем камера АМС-а.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута..

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстПале: Дан и слава општине, присуствује и премијер
Сљедећи текстВелика Госпојина