Насловна Најновије СНСД-у четири делегата у Дому народа БиХ, опозицији опет само један

СНСД-у четири делегата у Дому народа БиХ, опозицији опет само један

156
0

Посланици Народне скупштине Републике Српске су на посебној сједници одлучили су да ће у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа бити четири делегата из СНСД-а и један из СДС-а.

Гласањем у Народној скупштини Републике Српске  прошле су листе Игора Жунића, Ранке Перић Ромић, Младена Илића и Ање Лубојевић. То значи да ће делегати СНСД-а бити Средоје Новић, Никола Шпирић, Сњежана Новаковић Бурсаћ и Радован Ковачевић, као носиоци предложених листи.

Пети српски делегат је Желимир Нешковић из СДС, са листе коју је предложио Милан Радовић.

Предсједник Комисије за избор и именовање Народне скупштине Републике Српске Илија Таминџија је, подносећи извјештај о гласању, рекао да су била 82 важећа и један неважећи листић.

Он је рекао да су сви посланици гласали, односно њих 83.

Члан Комисије за избор и именовање, Игор Црнадак, није се сложио с тим  да је један глас за ПДП био неважећи, због чега је ПДП добио 11 гласова. Листа Покрета за државу имала је два гласа.

Комисија за избор и именовање Народне скупштине утврђује резултате гласања, а додјелу мандата врши Централна изборна комисија БиХ којој ће бити послат извјештај о гласању.

СНСД ће, као и у протекле четири године, имати одлучујућу улогу у Клубу Срба у Дому народа Парламента БиХ, без чије сагласности неће моћи да прође ниједна одлука тог дома, али ни Представничког дома.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстПолицијска управа Источно Сарајево, Предавање “Стоп вршњачком насиљу”(ВИДЕО)
Сљедећи текстЋосић: Град испунио обавезе према радницима “Мофаса”