Насловна Најновије Додик: Без Срба у Уставном суду БиХ док не оду странци

Додик: Без Срба у Уставном суду БиХ док не оду странци

151
0

Стране судије у Уставном суду БиХ питање је које не може издржати ниједна суверена земља и да Срби неће ући у тај суд док се не ријеши питање странаца, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Он је додао да изјава предсједника Народа и правде Елмедина Конаковића да још није дошло вријеме да се то стање мијења, само доказ о успостављеном колонијализму у БиХ.

– Конаковић то жели јер њему то одговара и јер су 99 одсто одлука, које је донио Уставни суд, биле против Републике Српске. Он мора да зна да Срби неће ући у Уставни суд БиХ док се не ријеши питање страних судија. Па ћемо видјети – саопштио је Додик.

Како Додик истиче, свако ко држи до себе требао би се ослобити такве врсте туторства.

Овом приликом Додик је указао да други желе да Република Српска испуњава агенде и жеље других, и то на своју штету, те додао да политичком Сарајеву никада неће бити вријеме да стране судије напусте БиХ јер нису испунили своје политичке циљеве.

– Њима никада није вријеме. Када би елиминисали Републику Српску и када би нестало било каквог идентитета, осим муслиманског, онда би било вријеме. Нека настави да ради тако. Симпатично је то што говори Конаковић. Имаће и он да одговара на нека друга питања – истиче Додик.

Наводи да су раније одлуке на штету Републике Српске доносили високи представници, а да то сада чини Уставни суд БиХ, иако су јасне одредбе Устава који говоре о конститутивности и равноправности народа.

– Сада неће добити двојицу судија па нека говоре да је то легално. У овој земљи је све накарадно, па може бити и то. Све је накарадно, и тројица судија и прича о томе да без једног конститутивног народа одлучују – истакао је Додик.

ИЗВОРртрс
Претходни текстНа Богојављене пливање за Часни крст
Сљедећи текстУ суботу разведравање и више сунчаних периода