Насловна Најновије Додик: Жао ми је што нисам рођен прије 100 година да дижем...

Додик: Жао ми је што нисам рођен прије 100 година да дижем устанке

217
0
ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 6. МАРTА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да му је доста више и Британаца и Американаца у БиХ и да жали што није рођен прије 100 година да потив њих диже оружане устанке.
Предсједник Српске сматра да уплитање странаца у функционисање БиХ није начин на који се земља гради, него како се разграђује.

Додик је навео да сада у БиХ има седам именованих специјалних изасланика из различитих земаља, претежно ЕУ, уз чињеницу да постоје и амбасадори тих земаља.

Он је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву истакао да неће никога да вријеђа, али ни да клима главом.

Додик је навео да је у посјету БиХ дошла и шефица њемачке дипломатије Аналена Бербок, а њен директан предак био је у фашистичким организацијама.

„И она долази да шири демократију. Њени преци су били на Козари и тукли моју породицу зашто што је српска“, подсјетио је Додик.

Према његовим ријечима, долазили су и изасланик САД за западни Балкан, Габријел Ескобар, и помоћник америчког државног секретара Џејмс О`Брајан, који у Бриселу свашта прича против америчког амбасадора Мајкла Марфија.

„Онда дође и прочита шта му је Марфи написао, затим оде на Факултет политичких наука у Сарајеву и држи предавање против Републике Српске. Мисли да ће га се неко уплашити, мисли зато што је Американац да би ми требало да се изгубимо. Наравно да није тако“, рекао је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОсмомартовски базар ученика ОШ “Србија” Пале (Видео)
Сљедећи текстКЦ Пале: Пројекција филма „Јоцо и Нијаз иду у Пекинг“