Насловна Вијести Република Српска Додик и Калабухов о актуелним питањима у БиХ и свијету

Додик и Калабухов о актуелним питањима у БиХ и свијету

178
0

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик састао се данас у Источном Сарајеву са амбасадором Руске Федерације Игором Калабуховом, који му је упутио честитке поводом убједљиве побједе на општим изборима у БиХ и избора за предсједника Републике Српске.

Додик је нагласио да је Република Српска показала демократски капацитет, те да су грађани слободно бирали и изабрали оне за које мисле да ће их најбоље представљати у будућем временском периоду.

„Оно што је мој и приоритет мојих сарадника јесте заштита интереса Републике Српске и свих њених грађана на чему ћу искрено и у пуном капацитету да радим у будућем периоду“, истакао је Додик.

Саговорници су размијенили мишљења и о актуелној ситуацији у БиХ, региону и свијету, те се заложили за наставак и јачање сарадње на пољу економије, инфраструктурних пројеката, умјетности, спорта, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Додик и Калабухов разговарали су и о изградњи нове источне гасне интерконекције на правцу граница Србија-Република Српска/БиХ-Бијељина–Бањалука-Приједор-Нови Град, коју стопирају политичке структуре из ФБиХ, а који има кључну улогу за дугорочну енергетску стабилност у Републици Српској и ФБиХ.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстОдређен притвор мајци која је тукла уплакану дјевојчицу
Сљедећи текстКомби из БиХ слетио с аутопута у Србији, једна особа погинула