Насловна Најновије Додик: Колико год пријатеља да имамо, спремни су да то кажу

Додик: Колико год пријатеља да имамо, спремни су да то кажу

122
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, рекао је да су пријатељи Српске, колико год да их има, спремни да то кажу, што се није могло чути доскора.

„Да ли неко мисли да је безначајно када /предсједник Русије Владимир/ Путин каже: `Дијелим ставове руководства Републике Српске?`То је запањујућа ствар да зна шта је Српска и да, заиста, зна проблеме. Или кад Кинези кажу да ће урадити Коридор `Пет це` под концесијом“, рекао је Додик.

Предсједник Српске изразио је понос због добре сарадње са Мађарском.

„/Предсједник Мађарске Виктор/ Орбан је прихватио да добије највише одликовање Републике Српске, то је понос Републике и захвалност човјеку који је спреман да нас уважи као реалну политичку чињеницу“, истакао је Додик за РТРС и подсјетио да је прошли пут то био Путин.

Додик је навео да Србија, иако под јаким притиском да утиче на Републику Српску, увијек каже: „Ми поштујемо Српску“, што није био случај прије предсједника Србије Александра Вучића.

„Далеко је више субјеката који нас сада разумију. А највећа предност је народ који воли своју Републику“, нагласио је Додик.

ИЗВОРсрна
Претходни текст“Пулс града“, 08.01.2024. РТВИС (ВИДЕО)
Сљедећи текстКула Београд засијала у част Дана Републике Српске (ВИДЕО)