Насловна Најновије Додик: Марфи се поново мијеша у ствари Српске

Додик: Марфи се поново мијеша у ствари Српске

140
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да саопштење Амбасаде САД о обиљежавању Дана Републике, представља још једно типично мијешање америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија у ствари Републике Српске, гдје није добродошао.

„Не свиђа се ни мени 4. јул, који је њихов празник, па шта да радим, они су то изабрали. Шта он има с тим? Шта он умишља? Да ли је то улога амбасадора у било којој земљи?“, упитао је Додик.

Додик је рекао да је Марфи умислио да може да о свему држи придике, напоменувши како су амерички амбасадор и његова институција, изопштени из Републике Српске.

„Ми са њима не сарађујемо, мислимо да су злонамјерни, да немају никакав квалитет, да је срамота што представљају једну тако велику земљу каква је Америка и да такав један амбасадор неће ничему допринијети“, изјавио је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да се нагледао и наслушао прича о истрагама у вези са обиљежавањем Дана Републике.

„Они мисле да ће само на бази чињенице да су лажно, вануставно, формирали Суд и Тужилаштво, читав један народ сатјерати у логоре, затворе и тако даље. Можда њему то јесте намјера, само он мора да зна да није добродошао у Републику Српску“, истакао је Додик.

Амбасада САД у БиХ, саопштила је данас, да је „Уставни суд БиХ у више својих пресуда јасно истакао да је обиљежавање Дана Републике Српске 9. јануара неуставно“ и да САД очекују да ће „релевантне институције за провођење закона и правосудне институције провести истрагу о сваком случају кршења закона, који је повезан са прославом Дана Републике Српске“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстБаја Мали Книнџа објавио пјесму „Републико Српска“ (ВИДЕО)
Сљедећи текстЋосић послао торту градоначелници Сарајева