Насловна Најновије Додик најавио велики народни митинг против свега што се покреће мимо процедура...

Додик најавио велики народни митинг против свега што се покреће мимо процедура (Видео)

65
0

Организоваћемо велики народни митинг против свега што се мимо процедура покреће, а ако буде било потребно, неминовно је да прогласимо независност, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући да се резолуција о Сребреници стави на дневни ред Генералне скупштине УН.

– Рекао сам и јавно говорим да се геноцид није десио. Ми сматрамо да је ово директно рушење могућности да се живи у БиХ. Да се лажно представљају у БиХ, те да су директно уперени против Српске и српског народа у цјелини – наводи Додик.

Истиче, да је захвалан предсједнику Србије Александру Вучић, који је могао и да се не бави овим питањем, али је одлучио супротно.

– Сматрам да ће Српска прије свега, имати сједницу у Народној скупштини Републике Српске, као и организовање једног великог народног митига. У Сребреници је, на том истом простору убијено 3.500 Срба, које је као такво одбачено, а помиње се само страдање Бошњака, све се наставља у слиједу, игнорисања Срба. Вучићу сам захвалан на подршци – наводи Додик.

Уколико дође до одлучивања резолуције о Сребреници у Генералној скупштини УН-а, Додик наводи да, Република Српска не види никакав смисао да остане у БиХ као њен саставни дио, те ће свој статус регулисати тако, да самостално крене даље.

ИЗВОРртрс
Претходни текстВишковић: Српска – гарант опстанка српског народа
Сљедећи текстУ Српској нема нових случајева афричке куга свиња