Насловна Најновије Додик положио вијенац на меморијални зид споменика на Мраковици

Додик положио вијенац на меморијални зид споменика на Мраковици

174
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, положио је данас вијенац на меморијални зид споменика на Мраковици, у оквиру обиљежавања 81 године од Битке на Козари.

Вијенце и цвијеће положили су представници влада Српске и Србије, Народне скупштине Републике Српске, Српске у институцијама БиХ, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, општина и градова Поткозарја, организација проистеклих из Другог свјетског рата и Одбрамбено-отаџбинског рата, те политичких партија.

На меморијалном зиду спомен комплекса на Мраковици, уписана су имена 9.921 погинулог борца, у борбама на овом подручју у току Другог свјетског рата.

Полагању вијенаца и цвијећа претходило је паљење свијећа код спомен крста и минут ћутања у помен на жртве, а услиједио је културно-умјетнички програм и обраћања предсједника Додика, министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијела Егића, државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Милета Карановића и представника СУБНОР-а.

Обиљежавање 81 године од Битке на Козари заједнички су организовали одбори за његовање традиције ослободилачких ратова влада Републике Српске и Србије.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: “Шмит дио подвале српском народу, с’ циљем да нестане Република Српска“(ВИДЕО)
Сљедећи текстПреминуо бивши предсједник Србије Милан Милутиновић