Насловна Најновије Додик: Посланици првог сазива дали велики допринос стварању Српске (ВИДЕО)

Додик: Посланици првог сазива дали велики допринос стварању Српске (ВИДЕО)

54
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је поносан што је био саборац посланицима првог сазива Народне скупштине који су убијени на почетку стварања Српске, јер су се борили за заједничку идеју – да живи Република Српска.
 

Како он наводи тадашње руководство Републике Српске, али и посланици првог сазива Народне скупштине Српске су дали велики допринос стварању Српске.

– Заједно смо то радили, свако са својих политичких позиција, али на националним питањима није било никаквих разлика – рекао је Додик.

Додик је истакао да ствараоци Републике Српске данас заслужују подршку сваке врсте од институција Српске, те да је породицама, наравно, најтеже и бол која и данас траје најбоље говори колико је то било тешко, али је важно да то није заборављено.

Када је ријеч о момнту када се одаје почаст посланицима првог сазива, Додик напомиње, да то раније то није било могуће, али је важно да се Република Српска изградила да може то да учини.

– Сјећање данас није нимало мање него што је било тад. Тадашње руководство Српске и посланици првог сазива издржали су притиске које не можемо ни да замислимо, те учинили све да се народ организује и уједини – нагласио је Додик.

Каже, да Срби данас, без обзира на притиске који трају, морају остати привржени основној националној идеји коју су ти људи бранили, а то је да се формира Српска, која је једини гарант слободе на овом простору.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПале, средњошколци даривали крв (Видео)
Сљедећи текстОдржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (Видео)