Насловна Најновије Додик: Сваки дан говорити о страдању српске дјеце у Српском Сарајеву

Додик: Сваки дан говорити о страдању српске дјеце у Српском Сарајеву

107
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да Републику Српску боли сваки дан, а посебно данас, када се обиљежава Дан сјећања на убијену и страдалу дјецу Српског Сарајева, да починиоце никада није стигла правда.

Додик је навео да је неко убио 121 дијете и да то никада не смије бити заборављено, истичући да се данас и сваки дан мора говорити о њиховом страдању и о свим изгубљеним невиним животима.

„Пуцали су на нашу дјецу, убијали су нашу дјецу и на овај дан и на многе друге дане, а сада неко жели да испише нову историју као да се то никада није ни догодило и да су само они жртве“, написао је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Додик је навео да за свјетску јавност и поједине званичнике Запада српске жртве не постоје и нико не говори о њима.

„Намећу нам лажне наративе како би Срби били представљени као злочинци које треба кажњавати и уништити. Наша болна историја, пуна жртава и пуна бола који никада неће нестати, научила нас је да морамо да се боримо и чувамо своје, како се никада овакве ствари не би десиле“, нагласио је Додик.

Он је додао да никада неће моћи да схвати како неко може пуцати на невино дијете и како се неко може правити да се то није десило – само зато што је то српско дијете.

„Ту реалност и данас живимо“, упозорио је Додик.

Предсједник Републике Српске је подсјетио да су многе породице напустиле своја огњишта у Сарајеву, јер тамо није било живота за њих.

Додик је навео да само грађани Српског Сарајева који су ту нашли свој дом знају шта су тамо све преживјели и да поштује те људе, њихову снагу, њихову одлучност да наставе да живе и граде свој живот испочетка.

„Та српска снага створила је и Републику Српску и наша окупљеност чини нас још јачим и снажнијим колико год нас ко нападао и радио против нас. Никада нећемо заборавити ниједну жртву, ниједан злочин који се догодио. Наша обавеза је да говоримо и да упознамо нове генерације са болном историјом и страдањима нашег народа“, истакао је Додик.

Он је навео да је прича о новој резолуцији о Сребреници покушај Бошњака да се додворе свом гласачком тијелу пред изборе и тако поново понижавају све жртве.

„У свему покушавају да буду као Бакир. Јасно је да нису у стању да истрпе приговоре СДА и зато раде ово што раде, иако знају да им не може проћи“, указао је Додик.

Он је нагласио да њихово самостално иступање показује да користе сваку прилику да наштете Српској и свако мјесто да говоре против Срба и да не желе да граде заједничку будућност.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОпозиција тражи смјену предсједника Скупштине; Мандић: Оштре полемике оставимо иза себе (ВИДЕО)
Сљедећи текстМандић остаје предсједник Скупштине Црне Горе