Насловна Најновије Додик: Скупштинска већина поштује скупштинске закључке, опозиција води ка расцјепу

Додик: Скупштинска већина поштује скупштинске закључке, опозиција води ка расцјепу

148
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао да скупштинска већина поштује закључке Народне скупштине Српске, те да ће понашање опозиције довести до њеног расцјепа.

– Они вечерас на скуп у Бањалуци позивају посланике. Укупно из њихових партија биће 12 или 13, али неће бити 25 колико они имају, што значи да се и неки други не слажу с њима – рекао је Додик.

Додик је додао да је синоћ видио да су га оптужили да је звао полицију и тражио да се забрани скуп опозиције испред Народне скупштине Српске, што, како каже, није тачно.

– Нисам никога звао, али се слажем са чињеницом да су у Бањалуци два простора предвиђена за окупљање. Један је парк `Младен Стојановић` и други је централни трг испред `Боске` – рекао је Додик.

Додик је подсјетио да против њега постоји оптужница јер је потписао закон који је донијела Народна скупштина Републике Српске.

– Шта би рекли да нисам потписао? Е онда би био проблем. Како је могуће да Милорад Додик издаје Републику Српску, а има америчке санкције, јер неће да се повинује њима. Посебно су ми драге ове британске санкције и поготово њима нећу да се повинујем. Апсурд је апсурд, нека они причају шта хоће и да се окупљају – поручио је Додик.

Он је навео да су протести пред Судом и Тужилаштвом БиХ били планирани да би се показало да Срби у Сарајеву и БиХ нису прихватљиви.

– Како ја то да објасним некоме ко неће ни да чује, а не да слуша? Он има своју матрицу и он гура. Ми пензије исплатимо пет дана раније, он каже то је нормална вијест, па што није било тако када је био ПДП на власти. Тада смо имали заостатак од неколико пензија, чак су и отписали четири пензије. Онда, када смо ми дошли, вратили смо те пензије – подсјетио је Додик.

Додика је поручио да је као предсједник највеће политичке партије у Републици Српској задовољан опозцијом.

ИЗВОРртрс
Претходни текстТри фотографије из Српске за календар Свјетске метеоролошке организације (ФОТО)
Сљедећи текстКадеткиње Игмана учествују на Telemach Сарајево купу