Насловна Најновије Додик: Срби никоме неће бити монета за поткусуривање

Додик: Срби никоме неће бити монета за поткусуривање

194
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, истакао је да предсједник моћне Америке Џозеф Бајден обмањује јавност, шири страх и призива рат и поручио да Срби никоме неће бити монета за поткусуривање.

„Једном су народи на овим просторима били наивни, па су туђе интересе ставили  изнад својих и платили трагичну цијену. Највећу цијену платио је српски народ“, написао је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Он је нагласио да су Срби на Балкану опредјељени за мир, за сарадњу и напредак.

„За остваривање ваших интереса сами сносите трошкове. Срби неће бити монета за било чије поткусуривање. Зато престаните да говорите неистине, престаните да нас хушкате једне на друге. Имамо право на будућност у миру“, поручио је Додик.

Он је додао да предсједник САД може препоручити малом броју Европљана који га још слушају, да БиХ заслужује почетак преговора са ЕУ.

Амерички предсједник Џозеф Бајден, рекао је да би укидање финансијске помоћи Украјини, могло довести до кризе у земљама Балкана.

„Ако одемо, а Русија издржи њихов напад и побиједи Украјину, шта мислите да ће се догодити у балканским земљама? Што мислите да ће се догодити од Пољске до Мађарске?“, упитао је Бајден у обраћању у Бијелој кући.

ИЗВОРСрна, фото илустрација Аваз.ба
Претходни текстСрби дискриминисани измјенама закона о становима у ФБиХ
Сљедећи текстСутра антифашистички меморијал “Пјеновац 2024“