Насловна Вијести Република Српска Додик: Српска се не повлачи, договорено да се направи сет рјешења

Додик: Српска се не повлачи, договорено да се направи сет рјешења

270
0
“Република Српска се не повлачи и неће поштовати одлуке Уставног суда БиХ“, рекао је предсједник Републике Српске, Милорад Додик, на конференцији за новинаре, након састанка представника странака које чине власт на нивоу БиХ.
Додик је навео да су у партнери у власти на нивоу БиХ, договорили да се у наредних десетак дана направи сет рјешења везаних за европске интеграције, које би требало прихватити у пакету. Он је истакао да су у Коњицу разговарали о актуелним питањима, а једно од њих је и питање Уставног суда БиХ, преноси РТРС.
“Веома је важно што се одржао састанак на нивоу партнера БиХ. Разумијем партнере, који приказују своје неслагање са тим. НСРС ће се борити за примјену и реализацију нашег закона“, навео је Додик. Лидер СНСД-а је истакао да се питање страних судија у Уставном суду, мора ријешити. “Имамо различите погледе по питању БиХ, а ми смо за то да се странци не мијешају“, навео је Додик истичући да БиХ није савршено друштво. “У 14 приоритета ЕУ је и тај да се ријеши питање страних судија и реформише Уставни суд БиХ“, рекао је Додик на конференцији за новинаре након састанка у Коњицу. Он је нагласио да Српска неће дозволити да Суд и Тужилаштво БиХ, дјелују селективно у Републици Српској. 
                                                   
Делегацију СНСД-а на састанку у Коњицу, чинили су предсједник странке Милорад Додик, потпредсједници Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, као и Сања Вулић и Сташа Кошарац.
Састанку је присуствовала и делегација ХДЗ-а БиХ на челу са Драганом Човићем, заједно са Борјаном Кришто, Дарјаном Филиповић и Лидијом Брадаром.У име СДП-а састанку су присуствовали предсједник те партије Нермин Никшић и Зукан Хелез, актуелни министар одбране БиХ.
Састанку у Коњицу, присуствовао је и предсједник Народа и правде, Елмедин Конаковић у друштву са Кемалом Адемовићем. Делегацију “Наше странке“ предводио је предсједник Един Форто, у друштву бившег предсједника те странке и актуелним послаником у ПС БиХ, Предрагом Којовићем.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстЋосић: Источно Сарајево град 157.000 Срба који су морали да напусте Сарајево (ВИДЕО)
Сљедећи текстПризнање Удружењу „Више од игре“ за одличну организацију турнира у уличном баскету(ВИДЕО)